Zaključek programa Projektno učenje mlajših odraslih (PUM-O)

Minilo je že 15 let od odprtja programa Projektno učenje mlajših odraslih (PUM-O) pod okriljem ljudske univerze Razvojno izobraževalni center Novo mesto (RIC Novo mesto). Program se je izvajal 15 let z prekinitvami. Med tem časom smo pomagali številnim mladostnikom in mlajšim odraslim, ki spadajo v skupino NEET. Izraz NEET (not in employment, education or training) se uporablja za opis mladih v starosti od 15 do 24 let (oz. razširjeno na 29 let), ki niso zaposleni in niso vključeni v izobraževanje ali usposabljanje za pridobitev poklica.

Tudi tokrat program PUM-O v Novem mestu zapira svoja vrata za mlade potrebne podpore in pomoči. Glede na uspešnost programa, kot ga ocenjuje Evropski sklad za regionalen razvoj za zelo uspešnega, si mentorji po tihem upamo napovedati, da je zaprtje tudi tokrat le začasno.

Program PUM-O predstavlja številnim varno zavetje, v katerega se vračajo tudi po zaključku programa. Po mnenju udeležencev programa PUM-O je največja dodana vrednost programa prav vpliv na samozavest in samopodobo posameznika, kar posredno vpliva tudi na njihove zmožnosti zaposlitve ali nadaljevanja šolanja ter omogoči vključenost v družbo in samostojno življenje.

Zahvaljujemo se vsem institucijam in zunanjim sodelavcem s katerimi smo sodelovali in prikazali svetlejšo prihodnost za mlajšo populacijo na kateri sloni prihodnost. Spremljajte nas na (Facebook strani Projektno učenje mlajših odraslih RIC Novo mesto).

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media