Generacije v gibanju (GEM)

Ime projekta: Generacije v gibanju / Générations en mouvement (GEM)
Obdobje trajanja: 1. 1. 2013–31. 12. 2013
Vrednost: 114.880 eur
Financerji: Evropski program Evropa za državljane, RIC Novo mesto in MO Novo mesto

Partnerji:

Ciljna skupina: starejši odrasli, mladi

Povzetek projekta

Leto 2013 je bilo posvečeno državljanom Evropske unije in njihovim pravicam. V projektu smo zato v različnih delavnicah spodbujali aktivno evropsko državljanstvo in medgeneracijsko povezovanje. Skupaj s partnerjema iz Francije in Velike Britanije smo v različne dejavnosti vključili več kot 600 državljanov Evrope. Starejše in mlajše odrasle smo informirali o možnostih za delo, usposabljanje in izobraževanje v Evropi. Osredotočili smo se na mlade z manj možnostmi, starejše in iskalce zaposlitve. Na predavanjih in delavnicah so spoznavali in raziskovali priložnosti sodelovanja v evropskih programih in izmenjavah, izmenjevali izkušnje, širili in delili znanje … Nekaj njihovih izkušenj in pobud smo zbrali in objavili v brošuri projekta.

Rezultati projekta

Oblikovali smo učno okolje, ki spodbuja srečevanje in sobivanje več generacij in tako s povezovanjem mladih in starejših v skupnih aktivnostih spodbujali medgeneracijski dialog. Še posebej pozorno smo oblikovali podporno mrežo, kjer je mlada generacija pomagala starejši pri odkrivanju vseh sodobnih komunikacijskih poti in pri tem spoznavala tudi bogastvo znanja starejših generacij. Na podlagi izkušenj v projektu smo začrtali tudi projektni teden CMU – Center medgeneracijskega učenja, ki je postal stalnica v naši ponudbi. Rezultat projekta je tudi spletna stran projekta.

Vodja projekta je bila Maša Bučar, koordinatorica v RIC-u Novo mesto. Dodatne informacije o projektu dobite na ric@ric-nm.si.

Dokumenti

Zgibanka Mednarodni projekti v SL

Financerji

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media