Teden vseživljenjskega učenja 2013

Prireditve letošnjega TVU-ja so potekale v uradnem tednu, od 13. do 19. maja, v razširjenem terminu pa vse do konca junija 2013. Zvrstile so se predstavitvene, izobraževalne, informativno-svetovalne, družabne, kulturne in slovesne prireditve po vsej državi pa tudi onkraj naših meja. Vse prireditve so bile za udeležence brezplačne.

Razvojno izobraževalni center Novo mesto (RIC Novo mesto) je tudi letos sodeloval kot območni koordinator. Pri koordinaciji sodelujemo že od začetka TVU, vseh 18 let. TVU je priložnost, da svojo dejavnost promovirate in se predstavite širši javnosti. V lanskem letu smo se s 56-timi podizvajalci prireditev povzpeli na 1. mesto med koordinatorji. TVU se je tako v vseh 18-tih letih uveljavil kot vseslovenska prireditev, ki povezuje raznovrstne izvajalce izobraževanja in učenja ter udeležence vseh generacij, s tem pa omogoča uveljavljanje koncepta in prakse vseživljenjskega učenja v naši družbi.

Vodilne teme TVU-ja so bile: Evropsko leto državljanov: Pridobivamo in udejanjamo državljanske kompetence, Vode povezujejo, Ohranjamo dediščino, uveljavljamo trajnostni razvoj za vse, Znanje za zaposlovanje in socialno podjetništvo, Aktivno z mladimi in za mlade, Dejavno v tretjem življenjskem obdobju.

Projekt na državni ravni ob podpori Ministrstva RS za izobraževanje, znanost in šport ter Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti vodi Andragoški center Slovenije.

Prireditve TVU-ja si lahko pogledate v e-koledarju.

Koordinatorica TVU-ja je bila Anita Jakše.

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media