Univerza za starejše

Univerza za starejše (nekoč imenovana Univerza za tretje življenjsko obdobje - U3O) ima v RIC-u že dolgo tradicijo in največje članstvo. Mnogo je namreč starejših, ki so zaključili aktivno delovno dobo, si pa želijo ohranjati vitalnost, pridobivati nova znanja, prenašati svoje izkušnje na druge, skratka poskrbeti za kvalitetno starost in narediti nekaj zase.

Zakaj se včlaniti?

Namen univerze je, da se njeni člani - upokojenci - združujete, izobražujete, ustvarjate in osebnostno rastete, s tem pa ostanete aktivni na jesen življenja. Možnosti, ki jih imate pri nas na voljo, je iz leta v leto več. Naša ponudba vključuje pestre programe, ki so zasnovani in oblikovani na osnovi želja članov in naših izkušenj.

Član Univerze za starejše v RIC-u Novo mesto lahko postane vsak upokojenec ali 'pripravnik' na upokojitev (eno leto pred upokojitvijo), ki izpolni »vpisnico«.

Člani US se lahko udeležujejo brezplačnih četrtkovih srečanj ter drugih brezplačnih in plačljivih programov in delavnic. Skozi celo izobraževalno sezono vas po e-pošti obveščamo o ponudbi univerze na RIC-u in drugih programih za starejše.

Izpis iz članstva 

Če v izobraževalni sezoni 2019/20 ne želite obiskovati Univerze za starejše vas prosimo, da izpolnite izstopno izjavo, ki jo lahko prejmete in oddate v tajništvu RIC-a Novo mesto. 


Ponudba programov Univerze za starejše - zloženka


Četrtkova srečanja 

 

Potujmo v svet - ekskurzije

Vabljeni na ekskurzijo »Tržiška dolinca velika res ni, je vendar kraljica gorenjske strani.« (V. Kurnik)

Termin: petek, 18. 10. 2019
Cena: 42,00 EUR/osebo
Vodnik na izletu: Alenka Veber

Program je na voljo tukaj.

Svojo prijavo lahko oddate na e-naslov anita.jakse@ric-nm.si ali sporočite na telefonsko številko 07 393 45 66, najkasneje do 9. 10. 2019 oz. do zapolnitve mest.

Vaša prijava bo evidenčna. Zavod Rihtarjeva domačija vam bo po pošti poslal program ekskurzije in račun. S plačilom boste dokončno potrdili prijavo na ekskurzijo.

Program ostalih ekskurzij bo objavljen konec decembra 2019. 

Potepanja po ...


Informacije

Anita Jakše
07 393 45 66, 031 337 758
anita.jakse@ric-nm.si

Dokumenti

Galerija