Otvoritev fotografske razstave SPREHOD PO NEBU - Janez Kotar

Opis dogodka:

Vabljeni na otvoritev fotografske razstave Janeza Kotarja z imenom "Sprehod po nebu" v četrtek ob 11.00 uri v prostorih RIC Galerije v učilnici 3/4. 

Janez Kotar je eden izmed začetnikov fotografije iz zraka s pomočjo dronov. V našem prostoru jo je skozi več kot šest let, odkar se ukvarja z njo, od skromnih začetkov, ko je bil še glavni trud namenjen izdelavi dronov, postavil na zavidljivo raven.

Ko se s fotoaparatmom uspeš dvigniti v višave, se odprejo novi, nesluteni svetovi - razgledi, ki jih je ustvarila narava in naši predniki. Stara mesta in skrite ulice dobijo tako povsem drugačen smisel in velikokrat se ob tem vprašaš, kako jim je uspelo zgraditi vse te fascinantne razglede ob zavedanju, da jih sami niso in nikoli ne bodo mogli videti. 

Danes, ko lahko drona kupiš že skoraj na vsaki trgovski polici, ostaja pred fotografom še vedno tisti glavni izziv tridimenzionalnega prostora. In prav tu se kaže prednost nekoga, ki je 'doma v zraku'. Ko nisi več zavezan temu, da mora biti tvoje oko na tleh, je vsa izraznosti v tvojih rokah in domišljiji. In tako se zgodijo fotografije, ki včasih po srečnem (ne)naključju dobesedno priletijo do tebe in tiste druge, ki jih nosiš v mislih že vrsto let. Ko se to dvoje združi v celoto, nastane neverjetna kombinacija, ki ste ji lahko priča v tem izboru fotografij.

Izvajalec:

Janez Kotar

Datum in ura:

Četrtek, 11.10.2018 od 11.00 do 12.00

Lokacija:

Razvojno izobraževalni center Novo mesto, Topliška cesta 2, 8000 Novo mesto (rumena stavba v kompleksu Tuš)

Informacije:

Uroš Simončič

031 305 522

uros.simoncic@ric-nm.si

Galerija