Usposabljanje za izvajanje programa Finančna pismenost

V Razvojno izobraževalnem centru Novo mesto stremimo k temu, da pripeljemo tako v lokalno kot tudi širše nacionalno okolje čim več brezplačnih možnosti za izobraževanje in razvoj novih programov z uspešnimi prijavami evropskih projektov.

Tako smo v okviru mednarodnega projekta Grundtvig Multilateral - Finančna pismenost za Rome, katerega cilj je izboljšati finančno pismenost med odraslimi Romi in poznavanje različnih potrošniških storitev, skupaj s partnerji iz petih držav razvili izobraževalni program in posebna učna gradiva, prilagojena potrebam romske manjšine. Program bo v prihodnje z manjšimi prilagoditvami primeren tudi za usposabljanje drugih ranljivih ciljnih skupin, tako odraslih kot tudi otrok. Pripomogel naj bi k izboljšanju odnosa do denarja, k boljšemu izkoristku razpoložljivega denarja, boljši kakovosti življenja ter povečanju zaupanja v bančne storitve.

Vabimo vas na brezplačno usposabljanje za učitelje in druge strokovne delavce, ki bo
v petek, 15. 5. 2015, od 8.30 do 15.30 in
v četrtek, 21. 5. 2015, od 8.30 do 15.30.

Izobraževanje bo potekalo v prostorih RIC-a Novo mesto, Topliška cesta 2 (rumena stavba v kompleksu trgovskega centra TUŠ). Med enim in drugim srečanjem bo potekalo spletno učenje.

Izvajalke programa

Program bodo izvajali Alenka Lipej Kastrevc (izkušena učiteljica ekonomskih vsebin), mag. Gabi Ogulin Počrvina (andragoginja, razvijalka programa) in bančna uslužbenka iz NLB.

Komu je program namenjen

V dinamično zasnovan 24-urni program usposabljanja, ki bo potekal tako v tradicionalni kot tudi spletni učilnici, se lahko vključijo učitelji, ki poučujejo odrasle ali otroke (in bi lahko vsebine prenesli na starše ali na otroke tretje triade v okviru šolskih interesnih dejavnosti), šolski svetovalni delavci, svetovalni delavci mreže ISIO, centrov za socialno delo, uradov za delo, zavodov za prestajanje zaporne kazni, strokovni delavci zaposleni v ljudskih univerzah, občinah, v NVO itd.

Kaj bodo udeleženke in udeleženci pridobili

V programu bodo udeleženke in udeleženci pridobili znanja in spretnosti za izvajanje izobraževalnega programa ali posameznih vsebin oz.  nova znanja, s katerimi lahko obogatijo svoje svetovalno delo ter prepoznajo pomembnost programa za vključitev ranljivih ciljnih skupin.

Gradivo

Udeleženci usposabljanja bodo prejeli kurikulum izobraževalnega programa, priročnik z navodili za izvajanje programa ter učna gradiva. Vse to boste lahko uporabili pri svojem delu ali pa program vključili v svojo izobraževalno ponudbo in ga izvajali tudi v svojem lokalnem okolju.

Prijave

Prijave na brezplačno usposabljanje sprejemamo preko spleta in sicer na povezavi. Prijavnico oddajte do 10. 5. 2015.

Informacije

mag. Gabi Ogulin Počrvina
05 907 57 12, 031 746 003
gabi.ogulin.pocrvina@ric-nm.si

Dokumenti

Urnik usposabljanja

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media