Teden vseživljenjskega učenja (TVU)

Teden vseživljenjskega učenja (TVU) je vseslovenska prireditev in hkrati najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji.

Projekt poteka od leta 1996. Načrtovanje in izpeljava Tedna vseživljenjskega učenja potekata pod nadzorom Nacionalnega odbora za TVU, ki ga je leta 1997 imenovala Vlada Republike Slovenije in deluje pri Ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport. Gre za temeljni nacionalni projekt v okviru Andragoškega centra Slovenije, katerega cilj je promocija vseživljenjskega učenja in kulture učenja. S prireditvami TVU razvijamo pozitiven odnos do vseh oblik, različnih vsebin in poti učenja ter prispevamo k uresničevanju načela vseživljenjskosti učenja.

V letu 2019 bodo prireditve potekale v uradnem tednu, od 4. septembra do 9. oktobra 2020, v razširjenem terminu pa vse do konca junija. Zvrstile se bodo predstavitvene, izobraževalne, informativno-svetovalne, družabne, kulturne in slovesne prireditve po vsej državi pa tudi onkraj naših meja.

Vabljeni k ogledu e-koledarja prireditev TVU 2019, ki bodo potekale v obdobju od 4. 9 do 9. 10 2020 
S klikom na naslov prireditve se vam odpre tudi opis prireditve.

 

 

O projektu

Informacije za izvajalce
Projektne novice

 

Informacije

Anita Jakše
07 393 45 66
031 337 758
anita.jakse@ric-nm.si

 

Financerji