Beli čeveljčki z Ivanko Mestnik

30. 9. 2016 smo v prostorih Društva upokojencev Novo mesto spoznavali knjigo Beli čeveljčki novomeške pisateljice Ivanke Mestnik. Izšla je v založbi Snovanja, kjer mnogi sedaj lažje izdajajo knjige. Naslovnica knjige kar vabi k branju. Oblikovala jo je akademska slikarka Ana. H. Guštin.

Ta predstavitev je bila posebna, saj redkokdaj lahko slišimo tudi junakinjo zgodbe. Tokrat smo lahko poslušali Sonjo Babič in tudi njen del zgodbe, ki nas je ganila. Zgodba o ljubezni, vojni, hrepenenju v času vojne in po njej v okolici Trsta, je žalostna. Mala Tinka ob rojstvu izgubi mamo, oče pa izgine. Tako ob noni in nonu zraste iz deklice v dekle in še vedno čaka na očeta. To v njej pusti veliko bolečino, ki jo je zdravila dolgo let. O otroštvu brez očeta in ob odsotnih očetih, njenih posledicah in težavah je spregovorila Mateja Petric, pedagoginja in direktorica Posvetovalnice za starše. Z glasbo je predstavitev obogatila Ivankina vnukinja Ana Čop, pianistka in džez pevka, ki odhaja študirat v Graz. Z branjem izbranih odlomkov iz knjige so vsebino približale Anka Bratož, Jožica Rogina in Ana Schwaiger, članice bralnega krožka Beremo skupaj. Že 11 let se družimo vsak prvi torek s knjigami in lepo nam je.

Tako smo spoznali še Ivankino zadnjo knjigo. Pisanje knjig so za Ivanko spodbuda, da se bori ob vseh tegobah teh let in se ne da. Želimo ji veliko moči, da bo s svojo knjigo potovala še naprej. Taka je vzor tudi nam vrstnikom, ki v tem času in stanu najdemo svoje veselje v druženju in ustvarjanju. Hvaležni za vse lepe dneve in dogodke, ki jih še doživljamo, pričakujemo bogato in lepo jesen za učenje in ponavljanje pozabljenega.

Predstavitev sem vodila in in o njej zapisala Lizika Vardijan, animatorka bralnega krožka Beremo skupaj

 

Financerji

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media