Filmski zapis mladih v študijskem krožku

Rezultat študijskega krožka Gibljive slike mladih je film s posebnim sporočilom lokalnemu okolju. Študijski krožek je združeval predvsem mlade brezposelne osebe. Poleg povezovanja mladih je bil cilj krožka promocija in predstavitev filma v lokalnem okolju. Tematika filma želi biti družbeno kritična in opozarja na težave mladih, ki jih sporočajo skozi filmski zapis »črnih točk« Novega mesta.

Pogled v skrite kotičke ob reki Krki in opazovanje na poti okoli centra Novega mesta je oblikoval material, ki so ga sestavili v filmsko zgodbo: »Propadanje industrije, zapuščeni predeli mesta in poskusi njihovega oživljanja, ekološko sporen odnos do narave, prepuščanje poti, da jih preraste grmovje, trava in bršljan … ob zaključku pa zavedanje, kako lepo in bogato je Novo mesto, ki si zasluži več spoštovanja in skrbi.«

Pri nastanku filma so sodelovali člani in mentorica študijskega krožka Zvonka Potočar ter zunanji sodelavec Tomaž Pavkovič, aktivni član Društva zaveznikov mehkega pristanka – Luksuz produkcija iz Krškega.

Ogled filma je dostopen na povezavi: https://youtu.be/CTpST9WoTcQ

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media