Ker je vaše znanje vredno, naj postane tudi vidno - projekt Vrednotenje in priznavanje neformalnih znanj in izkušenj

…. Po osnovni šoli sem nadaljevala šolanje na gimnaziji v mestu. Nisem je dokončala. V četrtem letniku sem odnehala. Že naslednjo pomlad sem odšla v Anglijo, kjer sem dalj časa delala kot varuhinja otrok. Zelo sem se razumela z otroki. Ko sem se vrnila domov, mi je zmanjkalo moči za dokončanje srednje šole. Pravzaprav ne vem, kaj bi najraje počela v življenju. Vem samo to, da moram dokončati  šolo in si poiskati zaposlitev.

 

 

 

V proizvodnji sem delal 23 let, potem je podjetje propadlo,izgubil sem službo. Še dobro, da imamo doma kmetijo in da znam delati na zemlji. Tako lahko z ženo pridelava skoraj vso hrano za družino. Pri hiši je tudi manjši čebelnjak. Razmišljal sem, da bi se začel resno dajati s čebelarstvom. Nekaj znanja imam, nekaj ga še moram pridobiti. Slišal sem za poklic čebelar. Kako lahko pridem do tega poklica?

 

 

 

 

 

Na mojem delovnem mestu postaja znanje računalništva pomembno. Nikoli nisem obiskoval tečajev iz računalništva, vsega sem se naučil sam. Danes znam uporabljati različne računalniške programe, vendar jih uporabljam bolj za lastno zabavo. V službi se govori o možnostih reorganizacije. Išče se oseba, ki bi prevzela delovno mesto, kjer se veliko dela z računalnikom. Ali se moram udeležiti kakšnega preverjanja , da bom lahko svoje znanje dokazal v službi?

 

 

 

Sem zaposlena, pravzaprav si že peto leto nabiram delovne izkušnje. Služba mi je pisana na kožo. Slabo je le to, da ni trajna. Nujno moram dokončati začeto izobraževanje. Tako bom imela tudi formalne pogoje za redno zaposlitev. Zmanjkuje mi časa in bojim se, da ne bom imela dovolj sredstev za plačilo šolnine.

 

 

 

 

 

 

 

KAJ IMAJO SKUPNEGA TE 4 OSEBE?

ZNANJE IN IZKUŠNJE, KI NISO DOVOLJ VIDNE IN VREDNE

V RIC-u Novo mesto smo začeli v letu 2013 izvajati postopke ugotavljanja in vrednotenja znanj, ki ste jih pridobili na različnih mestih, ob različnih priložnostih, zunaj šolskega prostora. Naši svetovalci za vrednotenje neformalnih znanj vam lahko pomagajo, da postane vaše znanje vidno (KOMU VIDNO? VAM, DELODAJALCEM, IZOBRAŽEVALCEM) in vredno (KAKO? S POMOČJO PRIPOMOČKOV ZA VREDNOTENJE, S PRIPRAVO ZBIRNIH MAP VAŠIH ZNAJ IN IZKUŠENJ).

ZAKAJ?

Ker čutite, da potrebujete čas za premislek o tem, kaj ste do sedaj že dosegli in kaj si v življenju še želite doseči.  Ker ste se znašli pred pomembno odločitvijo glede zaposlitvene poti. Ker želite hitreje in ceneje priti do ustrezne izobrazbe, dokončati izobraževanje ali ga nadaljevati. Ker danes ni nobena zaposlitev dokončna.

Tisti, ki želite o ovrednotenju in priznavanju neformalnih zanj in izkušenj prebrati več, poglejte na spletni portal vpnz.acs.si

Tisti, ki želite dodatne informacije o vrednotenju in priznavanju neformalnih znanj in izkušenj, pokličite na telefonsko številko: 07 393 45 52 ali pišite na e-poštni naslov: tea.sulic@ric-nm.si

Tisti, ki ste za akcijo, PRIDITE V RIC NOVO MESTO. Z vami bo postopek vodila svetovalka in vodja projekta TEA SULIČ.

Projekt financirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo RS za izobraževanje, znanost, kulturo in šport. Projekt se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete »Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja« in prednostne usmeritve »Izboljševanje kakovosti in učinkovitosti sistemov izobraževanja in usposabljanja.«

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media