Nagradni izlet v Arboretum na Karavano Študijskih krožkov

Kdaj ste bili nazadnje nagrajeni z izletom? Spomin še seže tako daleč ali tega v vaše spominu sploh ni? Člani RIC-ovega bralnega krožka in vodiči krožka Potepanja po … ter navdušeni udeleženci sredinih ur Z glasbo v lepši dan smo bili nagrajeni z izletom. Veselili smo se tega dne in ga dočakali. Vremenska napoved je obetala slabo vreme, a smo jo prelisičili, saj nas je pravi čas zalilo, ko smo večino programa že opravili. Ta srečanja so vedno prijetno druženje vseh Študijskih krožkov Slovenije. Na njih predstavijo udeleženci svoje delo na nastopih, stojnicah in med druženjem. Arboretum je že sam bogat s svojo ponudbo. Na ogromnem prostoru je predstavljeno veliko zanimivega, kar smo ta dan spoznali z odličnimi vodiči, ki ponosni pokažejo, za  kaj vse skrbijo in kaj ohranjajo. Začeli smo s predstavitvijo dogodka, nastopi nekaterih krožkov, sledil je pohod in prvi del programa. Potem pa smo po skupinah spoznavali posamezne dele tega velikega vrta. Sledilo je kosilo, ko je dež pokazal svojo moč. Krožkarji so pod  arkadami pokazali svoje izdelke in vsebine svojih krožkov. V drugem kotu pa smo pevci ob dobrem nalivu preglasili dež s petjem. Dobro se nas je slišalo. Tako smo dočakali zaključek in se odpravili domov.

Z novimi spoznanji in načrti smo pripravljeni na novo šolsko leto. Verjetno si bomo z dobrim delom spet zaslužili še kako nagrado. Sicer pa je za nas nagrada že druženje in učenje, spoznavanje novega, utrjevanje že znanega v Univerzi za starejše. Hvaležni smo za vsa spoznanja in možnost, da to lahko doživljamo. Nagrade pa so še dodatek. Hvala zanjo!

Zapisala Lizika Vardijan, animatorka bralnega krožka in krožka Potepanja po … ter udeleženka programa Z glasbo v lepši dan.
Fotografije Anita Jakše, mentorica Študijskih krožkov.

 

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media