Potovanja in razstava grafik v naši učilnici v RIC-u

Prvi četrtek v mesecu (6. 12. 2018) člani Univerze za starejše v RIC Novo mesto potujemo in spoznavamo svet in to kar sede. To jutro smo potovali po Holandiji-Nizozemski z Neno Borčilo. Potuje in beleži zanimivosti dežel, ki jih nato deli z nami in nam predstavi vse podatke o ljudeh in pokrajini. Tudi tokrat je bilo tako. Mnoge je spomnila na naše spoznavanje dežele tulipanov, ki so nadomestili njive krompirja in so dovolj donosni za njih. Veliko zanimivosti in informacij smo pridobili brez vožnje. Prisotni smo uživali na takem potovanju po naše- sede, brez letala, potnih listov in prtljage.

univerza_za_starejse

   univerza za starejse

V drugem delu pa smo si ogledali razstavljene grafike akademskega slikarja in glasbenika Mihe Eriča. Za otvoritve razstav in lepe dogodke ob njih skrbi Uroš Simončič, odgovorna oseba za aktivnosti RIC Galerije. Kot darilo smo sprejeli glasbo citer in orglic, vedno dobrodošli glasbili. Pod prsti Natalije Šepul Erič in z usti Mihe Eriča smo prisluhnili sozvočju, ki ga umetnika poimenujeta Ljudski Blues in nam je napolnil dušo in srce. Tako dva umetnika uživata v svojem delu, ga ponudita drugim na ogled in tako razdajata tisto, v čimer uživata. Srečni so, saj so poklicani k svojem delu, a verjetno je od tega težko živeti. Umetnika to znata in uživata. Hvala jima!

miha_eric_slike  miha_eric_nastop  

Razstavo grafik si bo mogoče ogledati do konca januarja 2019, v učilnici 3/4 v Razvojno izobraževalnem centru Novo mesto. Toplo priporočam ogled vrhunskih likovnih stvaritev.

miha_eric_razstava  miha_eric_raustava

Zapisala Lizika Vardija, članica Univerze za starejše in ambasadorka učenja RIC Novo mesto.

Fotografije  Ivana Parovel, članica Univerze za starejše RIC Novo mesto.

 

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media