Utrinki z Dnevov svetovalnih središč

V petek, 25. 9. 2015, smo zaključili z Dnevi svetovalnih središč. Cilj aktivnosti je bila promocija vseživljenjskega učenja na vseh ravneh izobraževanja oz. učenja za vse skupine. Začeli smo v sredo s srečanjem naših partnerjev in obeležili 15. obletnico Svetovalnega središča Novo mesto. Naj se ob tej priložnosti pohvalimo, da se je od samega začetka delovanja pa vse do danes na naše središče obrnilo že več kot 20.000 odraslih, za katere smo opravili več kot 30.000 individualnih svetovalnih storitev. Poleg tega smo izvedli tudi več kot 630 skupinskih predstavitev o možnostih učenja v regiji ter delavnic za krepitev kompetence učenje učenja ter pridobivanja veščin iskanja zaposlitve, v katerih je bilo vključenih več kot 6.000 odraslih.

V četrtek smo nadaljevali s testiranjem kompetenc, poslušali o letošnjem evropskem letu razvoja in o osebni zgodbi samostojne podjetnice Barbare Fortuna – Naturi o svojih začetkih v podjetništvu. Naslednji dan so si udeleženci izdelali svoje cv-vizitke. Popoldne smo bili prisotni v Qlandii, kjer smo delili informacije o izobraževalnih možnostih v našem okolju. Lahko ste se udeležili dveh ustvarjalnih delavnic, eno za odrasle in drugo za otroke. Veseli nas, da je bila predstava Izlet na modri planet številno obiskana, saj je sporočilo predstave sprejemanje vseh vrst drugačnosti, za kar se trudimo tudi v Svetovalnem središču Novo mesto.

Lahko se tudi vi oglasite v Svetovalnem središču Novo mesto in preverite svoje kompetence, izdelate svojo cv-vizitko ali pa pridobite nasvet glede vključitve v izobraževanje. Veseli bomo vašega obiska. Se vidimo ...

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media