Z glasbo in druženjem končali Četrtkova srečanja za leto 2018 v Gostišču Loka

Zadnje srečanje ob četrtkih smo člani Univerze za starejše preživeli na Loki. Gostišče je postalo naš prostor za posebna srečanja na koncu leta in tu začenjamo že nekaj let začetek šolskega leta.

Po uvodnem pozdravu nam je naša Anita Jakše, ki je spet prevzela skrb za nas, pripravila pregled naših dejavnosti. Kar 300 članov Univerze za starejše je letos obiskovalo 12 programov, se udeležilo 33 Četrtkovih srečanj, 26 srečanj Z glasbo v lepši dan, 10 srečanj bralne skupine, 17 potepanj in kar 4 skupine so igrale bridž, pričeli pa smo tudi s programom Ljudski plesi sveta. To je 450 izobraževalnih ur. Čeprav ni razpisanih sredstev za našo dejavnost, v RIC-u poiščejo načine, da nam ponudijo primerne in ugodne programe, da najdemo še malo veselja in možnosti za druženje. Ta držijo naša leta pokonci in v pričakovanju tega lažje prenašamo težave, ki pripadajo času. Mnogi naši vrstniki nimajo časa, mi pa smo ugotovili, da je prav čas naše največje bogastvo in ga dobro izkoristimo. Po prijaznem voščilu direktorja Gregorja Sepaherja smo bili pripravljeni za malico in po njej za glasbo. Glasbenika Jasmina Pavlič in Jernej Šuštaršič sta nam kot Duo Carpe Diem to dopoldne popestrila s plesno glasbo latinsko ameriških in standardnih plesov.

V pričakovanju novih doživetij, druženj, znanj in spoznanj pričakujemo nove programe. Trudimo se, da nas ne zajame norija prazničnih dni. To je čas pričakovanja, tihih želja, ljubezni in naklonjenosti do bližnjih. To je čas, ko slišimo in čutimo drug drugega. Naj nam evforija potrošništva ne uniči spokoja teh dni.

Prijazne decembrske dni vam želim. V novem letu 2019 pa veliko moči in volje, da boste dobro zvozili vsak dan in bili zadovoljni z njim in s sabo.

Zapisala: Lizika Vardijan
Fotografije: Ivana Parovel
obe članici Univerze za starejše pri RIC-u Novo mesto

 

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media