Začelo se je novo šolsko leto tudi za nas starejše

Za člane Univerze za starejše je bil 1. oktober poseben dan. Začeli smo novo šolsko leto! Navdušeni ob ponovnem srečanju po dolgem vročem letu si želimo, da bi nam leto minilo v prijetnem druženju in učenju. Pa tudi v prenašanju znanja in veščin v raznih delavnicah, tečajih in krožkih.

Srečali smo se na Loki ob zajtrku, ki so ga nam pripravili gostitelji. Naša koordinatorka Anita Jakše nam je predstavila program, ki smo ga doma že lahko dobro pogledali in se odločili, kaj je za nas zanimivo. Veliko zanimivih programov nam bo popestrilo naše dneve in nas osrečilo, da bomo lažje prenašali tegobe, ki se v teh letih pojavljajo. Že sama misel na druženje včasih prežene slabe misli.

Za prvo srečanje po predstavitvi programa smo "potovali". Še posebno smo veseli, ko lahko potujemo in spoznavamo svet kar v učilnicah. Letos nas je mladi popotnik kolesar Rado Trifković popeljal z Raketo - kolesarsko druščino, v Gruzijo in Armenijo. Potopis je poimenoval Gruzmenija. Odprt za vse nima nikjer težav in z odprtim srcem sprejema in oddaja svoje nove dogodivščine. Veseli smo ga vsakokrat, ko nas obišče s predavanji ali plesnimi delavnicami. Taki ljudje so pravi blagoslov za ta čas, zato smo mu vedno hvaležni, da nas razveseli.

Tako pripravljeni začenjamo novo pot učenja in izkušenj, srečanj in druženja, kar nam v tem obdobju polepša dneve in obogati življenje. Starost ni samo žalost. Je tudi čas za uživanje po svoji meri. Imejte se radi in si privoščite veliko mero vsega, kar vas veseli.

Zapisala: članica Univerze za starejše v RIC-u Novo mesto Lizika Vardijan

Fotografije: Stane Gregorčič, član Univerze za starejše

 

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media