EU Treasure Hunt

Ime projekta: EU Treasure Hunt / Evropsko iskanje zaklada
Obdobje trajanja: 1. 8. 2011 - 31. 7. 2013
Vrednost: 25.000 eur
Financer: Evropska unija s programom Vseživljenjsko učenje

Partnerji:

Ciljna skupina: mlajši odrasli iz programa Projektno učenje za mlajše odrasle (PUM)

Povzetek projekta

Projekt EU Treasure Hunt je potekal v sklopu akcije Grundtvig Učna partnerstva. Cilj je bil povezovati mlade iz različnih evropskih držav in odkrivati bogato kulturno dediščino v vsaki izmed sodelujočih držav. Namenjen je bil udeležencem programa Projektno učenje za mlajše odrasle (PUM) v Novem mestu. Tekom dvoletnega projekta so udeleženci skupaj z mentorji odkrivali evropske zaklade na teme umetnosti in rokodelstva, zgodovine, arhitekture in kulinarike in aktivno sodelovali pri učnih aktivnostih, pripravah gradiva ter načrtovanju in izvedbi mobilnosti. Z izvedbo projektnih aktivnosti smo udeležencem nudili številne priložnosti za splošno izobraževanje, mobilnost v partnerske države, oblikovanje socialne in kulturne identitete, spodbujali smo osebnostno rast in presegali socialno izključenost.

Rezultati projekta

V projektu smo izpeljali 25 učnih mobilnosti (16 mladih in 9 njihovih mentorjev), izdelali spletno stran in izvedli natečaj za logotip projekta. Posneli smo tudi dva kratka filma ter ju objavili na YouTubu (Atria of Novo mesto in PUM Novo mesto – 2011/2012), natisnili predstavitveno brošuro, oblikovali promocijske predpasnike in izdelali didaktično igro Spomin (fotografije izdelkov si lahko ogledate v galeriji).

Vodji projekta sta bili Maruša Bajt in Maja Regina. Dodatne informacije o projektu dobite na ric@ric-nm.si.

Arhiv projektnih novic:

  • PUMovci iz Novega mesta zaključili z iskanjem evropskega zaklada. Več o dogodku.
  • Februarja 2013 smo se PUMovci mudili v Londonu. Več o dogodku.
  • Konec novembra smo se odpravili v Španijo. Več o dogodku.
  • Junija 2012 je PUM Novo mesto zaključil drugo mobilnost. Dve mentorici in pet udeležencev programa PUM smo se udeležili srečanja na Dunaju. Aktivnosti so se nanašale na tematiko zgodovine. Več o dogodku.
  • V februarju 2012 je PUM Novo mesto izpeljal prvo načrtovano mobilnost. Dve mentorici ter dva udeleženca programa PUM smo se udeležili srečanja v Ciprskem glavnem mestu Nikoziji. Rdeča nit aktivnosti nas je vodila po poti umetnosti. Več o dogodku.

Financerji

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media