Teden vseživljenjskega učenja 2016

Teden vseživljenjskega učenja (TVU) je najvidnejša promocijska manifestacija na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. V okviru TVU smo izvedli tudi Parado učenja.

Teden vseživljenjskega učenja ima v Novem mestu že dolgoletno tradicijo. RIC Novo mesto se vanj kot izvajalec in koordinator prireditev v širšem lokalnem okolju vključuje že enaindvajseto leto, to je od začetka izvajanja tega vseslovenskega projekta pod okriljem Andragoškega centra Slovenije (ACS). Na ta način aktivno prispevamo k promociji izobraževanja in učenja na Dolenjskem. Z dogodki in prireditvami, vključenimi v TVU opozarjamo na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema. Vsi, ki projekt soustvarjamo, bodisi v vlogi izvajalcev prireditev bodisi kot udeleženci, prispevamo k udejanjanju slogana 'Slovenija, učeča se dežela'.

Z dogodki in prireditvami, vključenimi v TVU opozarjamo na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema. Vsi, ki projekt soustvarjamo, bodisi v vlogi izvajalcev prireditev bodisi kot udeleženci, prispevamo k udejanjanju slogana 'Slovenija, učeča se dežela'.

Na vseslovenskih prireditvah se v mesecu maju in juniju srečuje, povezuje in uči več sto izvajalcev izobraževalnih prireditev, več deset tisoč prijateljev in organizatorjev prireditev ter več tisoč obiskovalcev.

V letu 2016 so prireditve potekale v uradnem tednu, od 13. do 22. maja 2016 ter v razširjenem terminu  vse do konca junija. Zvrstile se bodo predstavitvene, izobraževalne, informativno-svetovalne, družabne, kulturne in slovesne prireditve po vsej državi pa tudi onkraj naših meja.

V letu 2016 smo s 51 partnerji pripravili 178 brezplačnih prireditev, od teh kar 111 v MO Novo mesto. RIC sam je organiziral 33 dogodkov, od teh kar 30 v MO Novo mesto.

Prireditve TVU-ja si lahko pogledate v e-koledarjih:

Prireditve TVU-ja 2016 si lahko pogledate v e-koledarjih:

Pokrovitelj Tedna vseživljenjskega učenja in Parade učenja 2016 je bil župan MO Novo mesto, Gregor Macedoni.

Novice iz projekta:

Koordinatorica TVU-ja je bila Simona Pavlin.

Financerji

© 2020

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media