Digitalna znanja za prehod v informacijsko družbo

Program Digitalna znanja za prehod v informacijsko družbo je 50-urni brezplačni program za starejše, ki ga finančno podpira MO Novo mesto. V program bomo vključili do največ 15 oseb.

V programu boste spoznavali možnosti iskanja različnih informacij, podatkov in storitev preko interneta, e-pošto (kreiranje e-naslovov, pošiljanje in branje sporočil), e-storitve (spremljanja novic na enem mestu, kaj je RSS in kako deluje), e-storitve za turizem (pregled katalogov, spletna rezervacija), e-bančništvo (prednosti in možnosti uporabe, dostopnost z digitalnim potrdilom), e-knjižnico (uporaba COBISS-a), e-zdravstvo, e-upravo, e-davke, socialna omrežja in internetno telefonijo (Skype). Nekaj srečanj bo namenjenih tudi digitalni fotografiji.

Program smo že izvajali in udeleženci so bili zelo zadovoljni. Povedali so nam, da so se v skupini dobro počutili, saj smo v skladu s programom upoštevali njihove potrebe in želje ter dobro poskrbeli za nemoteno izvedbo. Vsebine so se jim zdele odlične, uporabne za vsakogar; učitelji pa strpni. Od vsebin so jim bile najbolj všeč elektronska pošta in e-uprava. Program bi priporočili svojim prijateljem, saj menijo, da je pomembno, da se vključijo v izobraževanje, ker je program praktičen in koristen.

Informacije in prijave

Gregor Sepaher
07 393 45 54, 051 670 968
gregor.sepaher@ric-nm.si

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media