GAMI.FI.RE in REVEAL prepoznana kot dobra praksa v mednarodnem projektu, ki spodbuja samooskrbo

Ponosni smo, da sta bila projekta GAMI.FI.RE in REVEAL v projektu GROW priznana kot dva izmed 30 najboljših praks s področja samooskrbe v agrikulturi in ustvarjanje skupnosti. 

16. in 17. aprila 2024 smo partnerji projekta GROW Your Own Tree skupaj s prostovoljci obiskali Sicilijo (Italija), kjer smo izmenjali najboljše prakse, ki spodbujajo samooskrbo, trajnostni razvoj  in razvoj skupnosti. Projekt GAMI.FI.RE lahko podpre razvoj in vrednotenje finančnih kompetenc, prav za specifično področje agrikulture (saj je ena izmed 4 glavnih vlog, ki jih bo naše inovativno orodje imelo, prav področje agrikulture).   Projekt REVEAL pa lahko podpre razvoj skupnosti GROW. S tem lahko naša dva projekta pripomoreta tudi k opredelitvi temeljnih komptenc, ki jih motivatorji za samooskrbo potrebujejo in spodbudita razvoj novega profila poklica, kar je glavni cilj projekta GROW.

Projekta GAMI.FI.RE in REVEAL so vključeni prostovoljci sprejeli pozitivno in so pripravljeni tudi sodelovati pri nadaljnjih aktivnostih. 

Dobri praksi sta  predstavljeni tudi v predstavitveni brošuri dobrih praks projekta GROW

 

Financerji

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media