Tudi naši zaključeni projekti še živijo

V okviru usposabljanja za prostovoljce iz Slovenije, Italije in Romunije (v ASPIRE4R, enem izmed naših mednarodnih projektov) smo uporabili vsebine preteklih zaključenih EU projektov, kar je povečalo privlačnost in učinkovitost usposabljanja. Pogovarjali smo se o mehkih veščinah, o komunikaciji, obvladovanju stresa, samozavedanju in načrtovanju, o temeljih temah, ki so pomembne za prostovoljstvo. 

Predstavljena je bila platforma SOFTSKILLS, katero lahko uporabimo za vrednotenje in nadgradnjo naših mehkih veščin. Na koncu lahko rešimo teste in pridobimo digitalno značko, katero lahko vnesemo v življenjepis. Še vedno je v uporabi, in sicer v slovenskem, italjanskem, hrvaškem, grškem, nizozemskem in angleškem jeziku.  Več si lahko preberete na naši spletni strani. 

Samozavedanje, ki je bilo tudi eno izmed tem usposabljanja za naše mlade prostovoljce,  ne pomeni primerjanja sebe z drugimi,  temveč svojega vedenja s svojimi vrednotami, stališči, znanji, interesi ... Rezultat nenehnega vrednotenje le-tega je osebna rast. Vsak od nas pa ima tudi slepe pege. To so tista področja, ki so dobro vidna le drugim, nam pa ne. Na usposabljanju smo se pogovarjali tudi o tem, kako lahko ugotovimo, kaj drugi menijo o nas, seveda s poudarkom na naših močnih poročjih, naših veščinah. Za ta namen lahko uporabimo orodje iREVEAL. Prijateljem, znancem, nadrejenim, učiteljem ... pošljemo povabilo za potrditev naših veščin in si tako ustvarimo oblak veščin na enem mestu. Presenečeni boste, kaj vse zmorete v očeh drugih! Tudi to lahko uporabite v vašem CVju ali celo kot referenčno pismo, če je potrjeno s strani delodajalca ali organizacije.  V kolikor bi želeli to orodje preizkusiti je na voljo na naši spletni strani.   

Da pa smo lahko razmišljali na drugačen način, smo med usposabljanjem uporabili tudi lego kocke. To metodologijo smo razvili v projektu REMIDA. Prostovoljci so preko gradnje stolpa razmišljali o tem, kdo so, kaj so njihova šibka in močna področja, raziskovali pomen čustev pri soočanju z različnimi življenjskimi situacijami in o prihodnjih osebnih ciljih (npr. želim pomagat drugim, opraviti vozniški izpit ) in izobraževalnih ciljih (npr. uspešno zaključiti vse izpite, naučiti se italijansko, izboljšati svoje socialne veščine ...).

Zanimiva so bila končna mnjenja naših prostovoljcev, kar potrjuje, da smo uspešno izvedli usposabljanje in se veselimo prihodnjih srečanj. 

Vabljeni k ogledu galerije! 

 

Pripravljam galerijo...

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media