Pestrost podpore za opolnomočenje priseljencev v RICu Novo mesto

23. maja 2017 smo na Jesenicah, v okviru strokovnega dogodka EPUO, predstavili podporo, ki jo nudimo v okviru različnih dejavnosti in projektov priseljencem. 

RIC Novo mesto nudi priseljencem raznovrstne programe in dejavnosti, v katere se lahko vključijo.

V mednarodnem projektu Talking se ukvarjamo z izobraževanjem priseljencev ter z izboljšanjem kompetenc vseh, ki se vključujejo v izobraževanje priseljencev. Namen projekta je preko inovativne metode (transakcijske analize) izboljšati učinkovitost učnega procesa. Trenutno smo v fazi ugotavljanja potreb po izobraževanju učiteljev, ki bo podlaga za pripravo mednarodnega izobraževanja in oblikovanja platforme. V kratkem bo dostopna tudi spletna tam projekta. Projekt sofinancira Evropska Unija iz programa Erasmus+, KA2 Strateška partnerstva.

Opolnomočenje priseljencev poteka tudi znotraj programa ZMOREM, našega dvoletnega projekta, financiranega s strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, v okviru katerega izvajamo  program psihosocialne  pomoči otrokom, mladostnicam in mladostnikom oz. njihovim družinam.  Z aktivnostmi v programu bomo vplivali na njihovo opolnomočenje, razvoj socialnih kompetenc ter večjo senzibilizacijo za prepoznavanje nasilja v družini in okolju.  V letu 2016 smo izvedli že 4 sklope delavnic za različne ciljne skupine, med njim  tudi za priseljence. Aktivnosti se nadaljujejo tudi v letošnjem letu.

Vsako leto je vsaj 10% naših strank Svetovalnega središča Novo mesto priseljencev, ki jim pomagamo na različne načine, predvsem pri pridobitvi veščin iskanja zaposlitve in spodbujanju za vključevanje v krajše izobraževalne programe. Na drugi strani pa celovito podporo zaposlenim priseljencem nudimo tudi v projektu Svetovanje za zaposlene (2016 – 2022), z vključitvijo v izobraževanje (učenje slovenskega jezika, izobraževanja s področja ključnih kompetenc) ter podpore pri pridobivanju certifikata iz znanja slovenskega jezika. Dejavnost je financirana s strani ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter evropskega socialnega sklada.

Pomoč lahko vse naše stranke poiščejo tudi v našem središču za samostojno učenje.

Od letošnjega leta naprej pa deluje tudi Večgeneracijski center, ki tudi tej ciljni skupini ponuja

Vrsto možnosti za poklicni in osebni razvoj.

 

Več informacij lahko poiščete na naši spletni strani www.ric-nm.si

 

 

Financerji

© 2024

 | RIC Novo mesto | Kazalo strani | Pogoji uporabe | Domov

produkcija: T-media